Vi starter morgenen med et besøg på Glen Ord Distillery , der ligger lige uden for Inverness. Destilleriet har en lang og rig historie, der går tilbage til 1838. Det blev grundlagt af Thomas Mackenzie, en lokal godsejer, der ønskede at skabe arbejdspladser og udnytte de frugtbare kornmarker på Black Isle-halvøen. Glen Ord whisky er kendetegnet ved sin fyldige og afbalancerede smagsprofil. Denne smagsrigdom kommer dels fra den langsomme destillationsproces og det lokale vand, men også fra brugen af både sherry- og bourbonfade i lagringsprocessen. Her får vi både en rundvisning og en smagning.
Derefter tager vi til Inverness og den autentiske skotske pub MacGregors , hvor en fælles frokost venter sammen med skotsk underholdning og musik. Vi afslutter besøget med endnu en whiskysmagning for at fuldende besøget. Derefter er der tid til at udforske Inverness på egen hånd, benytte lejligheden til at slentre rundt i butikkerne eller nyde en kop kaffe. Om aftenen mødes vi til en fælles middag. Skål for en dag fyldt med skotske smage og toner!
Vi starter morgenen med et besøg på Glen Ord Distillery , der ligger lige uden for Inverness. Destilleriet har en lang og rig historie, der går tilbage til 1838. Det blev grundlagt af Thomas Mackenzie, en lokal godsejer, der ønskede at skabe arbejdspladser og udnytte de frugtbare kornmarker på Black Isle-halvøen. Glen Ord whisky er kendetegnet ved sin fyldige og afbalancerede smagsprofil. Denne smagsrigdom kommer dels fra den langsomme destillationsproces og det lokale vand, men også fra brugen af både sherry- og bourbonfade i lagringsprocessen. Her får vi både en rundvisning og en smagning.
Derefter tager vi til Inverness og den autentiske skotske pub MacGregors , hvor en fælles frokost venter sammen med skotsk underholdning og musik. Vi afslutter besøget med endnu en whiskysmagning for at fuldende besøget. Derefter er der tid til at udforske Inverness på egen hånd, benytte lejligheden til at slentre rundt i butikkerne eller nyde en kop kaffe. Om aftenen mødes vi til en fælles middag. Skål for en dag fyldt med skotske smage og toner!
Vi læner os tilbage i bussen og lader os blive ført gennem de maleriske landskaber i Dufftown og Speyside , en region berømt for sine destillerier, whisky og storslåede udsigter. Ved frokosttid når vi det familiedrevne Arbikie Distillery, hvor vi nyder en fælles frokost.
Efter frokost venter en guidet tur, hvor vi får et indblik i destilleriets hemmeligheder, efterfulgt af en prøvesmagning. Selvom det moderne destilleri blev grundlagt i 2013 af brødrene John, Iain og David Stirling, har Stirling-familien en landbrugstradition, der strækker sig tilbage til det 17. århundrede. Brødrene har investeret kraftigt i innovation, bæredygtighed og fuld kontrol over råvarekæden. På Arbikie Farm voksede ideerne om, at de ikke kun ville dyrke byg og andre råvarer, men også bruge dem til at destillere på stedet.
Derefter fortsætter vi sydpå mod byen Dundee , hvor vi har fritid om eftermiddagen til at udforske denne kystby, inden vi tjekker ind på Landmark Hotel Dundee . Om aftenen spiser vi en afsluttende middag sammen.
Vi læner os tilbage i bussen og lader os blive ført gennem de maleriske landskaber i Dufftown og Speyside , en region berømt for sine destillerier, whisky og storslåede udsigter. Ved frokosttid når vi det familiedrevne Arbikie Distillery, hvor vi nyder en fælles frokost.
Efter frokost venter en guidet tur, hvor vi får et indblik i destilleriets hemmeligheder, efterfulgt af en prøvesmagning. Selvom det moderne destilleri blev grundlagt i 2013 af brødrene John, Iain og David Stirling, har Stirling-familien en landbrugstradition, der strækker sig tilbage til det 17. århundrede. Brødrene har investeret kraftigt i innovation, bæredygtighed og fuld kontrol over råvarekæden. På Arbikie Farm voksede ideerne om, at de ikke kun ville dyrke byg og andre råvarer, men også bruge dem til at destillere på stedet.
Derefter fortsætter vi sydpå mod byen Dundee , hvor vi har fritid om eftermiddagen til at udforske denne kystby, inden vi tjekker ind på Landmark Hotel Dundee . Om aftenen spiser vi en afsluttende middag sammen.
Indrejsetilladelse
Fra 2. april 2025 skal du have en indrejsetilladelse for at rejse til Storbritannien. Ansøgningen sker via myndighedens officielle hjemmeside. For mere information se følgende link: /info/visum-uk
Sjovt, fantastisk nyt destilleri og gammelt bryggeri! Ville have været sjovt med buskaffe et eller andet dejligt sted med udsigt og miljøet fantastisk og vejret var helt vidunderligt
2 destillerier er måske nok, lidt mere smagende Fredrik er en erfaren, vidende og venlig rejseleder